Masurare Indice Glezna Brat cu 149 lei in loc de 200 - CreatoriideoferteNu bifa niciuna pentru a te abona la toate categoriile
0730 432 282
contact@creatoriideoferte.ro
Luni -Vineri 09.30 - 18.00
-26%
Masurare Indice Glezna Brat cu 149 lei in loc de 200
Valoare Discount Castigi
200 LEI 26% 51 LEI

34 Oferte ramase

149 LEI
Cumpara!

16 Oferte cumparate

Descriere

Indicele glezna brat este un test simplu, usor, precis, rapid si non-invaziv pentru a verifica riscul de boala arterila periferica, sau in cazul pacientilor care sufera de arteriopatie, unde este o investigatie necesara pentru evaluarea fluxului arterial.

Indicele Glezna-Brat evalueaza fluxul sangvin la nivelul arterelor periferice, mai exact la nivelul membrelor superioare si inferioare. Metoda de evaluare compara tensiunea arteriala de la brat cu tensiunea arteriala de la glezna. Obtinerea unei valori mai mici decat cea normala (intre 1.0 - 1.4) indica blocarea arterelor de la picioare.

Persoanele diagnosticate cu arteriopatie asociaza risc crescut de infarct miocardic acut, accident vascular cerebral si trombembolism pulmonar, evenimente ischemice acute determinate de obstruarea unei artere coronare, cerebrale sau pulmonare cu trombi formati in periferie, la nivelul membrelor pelvine sau al celor superioare.

Indicatiile pentru determinarea IGB

Principalele indicatii pentru determinarea indicelui glezna-brat sunt reprezentate de: varsta mai mare de 50 de ani a pacientului care asociaza:

  • - Diabet zaharat;
  • - Hipertensiune arteriala cronica;
  • - Hipercolesterolemie (valori ridicate ale colesterolului) si/sau hiperhomocisteinemie (valori ridicate ale homocisteinei serice);
  • - Claudicatie intermitenta: simptomatologie manifestata prin durere in timpul mersului la nivelul membrului inferior; gradul de ischemie (privare de sange si oxigen ale tesuturilor membrului inferior) se coreleaza cu intensitatea durerii si variaza invers proportional cu nivelul de efort depus (scade perimetrul parcurs de pacient si numarul de scari urcate pana la aparitia durerii);
  • - Absenta pulsului la nivelul membrelor inferioare;
  • - Senzatie de rece sau amorteala la nivelul unui membru pelvin;
  • - Persistenta leziunilor accidentale ale tegumentului membrelor inferioare pentru mai mult de 2 saptamani;
  • - Consum cronic si in cantitati crescute de tutun-fumatorii inraiti sunt mai predispusi la aparitia evenimentelor ischemice acute, datorita efectului vasoconstrictor pe care il are nicotina eliberata in timpul fumatului.
  •  

Testul compară tensiunea arterială masurată la nivelul gleznei cu tensiunea arterială masurată la nivelul brațului. Un index gleznă-braț mic poate să indice strâmtorarea sau blocajul arterelor de la nivelul picioarelor.

Oferta este valabila doar prin cumpararea voucherului CreatoriideOferte.

O persoana poate cumpara si folosi cate vouchere doreste sau le poate face cadou.

Trebuie sa va prezentati cu voucherul printat in locatie.

Necesara programare dupa cumpararea voucherului.

Program:

L-V 09:00 - 20:00

Sambata 09:00 - 13:00

Erenamed

Str. Povernei Nr. 20, Sector 1, Bucuresti

Voucherul este valabil pana la: 29.02.2024 (pana la aceasta data este necesar sa va programati la numarul inscris pe voucher)

Voucherul achiziționat va fi disponibil în " Contul meu" pe creatoriideoferte.ro cât și pe adresa de e-mail folosita la crearea contului

Detalii companie

Erenamed

Str. Povernei Nr. 20, Sector 1
Bucuresti 010644
Romania

Abonare newsletter